רוצה קצת רעידת אדמה עם הקפה שלך?

אי אפשר להאשים את הר הגעש שהתפרץ אצלנו באיסלנד שהוא לא הזהיר אותנו. 20,000 רעידות אדמה בשבוע נתנו לנו רמז עבה שהאדמה בוערת.

אי אפשר להאשים את הר הגעש שהתפרץ אצלנו באיסלנד שהוא לא הזהיר אותנו. 20,000 רעידות אדמה  בשבוע נתנו לנו רמז עבה שהאדמה בוערת.

20 אלף פעם, שהאדמה, היסוד שאמור להיות הכי יציב והכי בטוח בחיים האלה, רעדה לנו מתחת לרגליים. 

זה תפס אותי בבית קפה, את נמרוד באמצע נגינה באולם קונצרטים (עם חופה של 50 טון ציוד אקוסטי מעל הראש) ואת שקד, בן השנתיים שלנו, הרעידות תפסו במהלך ארוחת הצהריים בגן. 

אז נכון שהרגשנו “רק” כמה עשרות רעידות מתוך ה-20,000 שנרשמו בנתונים הססמיים. ונכון שגם כשהאדמה ממש רעדה, התמונות בבית היו צריכות רק טיפה כוונון מחדש. ובכל זאת – התחושה שהאדמה רועדת בגלל שהר הגעש שאנחנו רואים מהמרפסת עומד להתפרץ, קצת פגעה לנו בתחושת האיזון בחיים. 

רעידות אדמה באיסלנד

בתור ישראלים, שלא היו בהתפרצות של 2010 (הר הגעש Eyjafjallajökull המפורסם ששיתק את הטיסות בכל אירופה) וגם לא בהתפרצות של 2014 (Holuhraun), אז כבר היינו באיסלנד אבל חששנו לנסוע לאזור, די התבאסנו לחשוב שהסלון החדש שלנו יתכסה בלבה. 

אז הפצצנו את החברים האיסלנדים שלנו בשאלות: האם יש מרחב מוגן שבורחים אליו במקרה של לבה? האם בגן של הילדים יש פרוטוקול חירום אם יש רעידת אדמה רצינית באמת? ועוד ועוד שאלות ברומו של הר געש.
החברים שלנו התפקעו מצחוק מהחששות שלנו שהלבה תגיע עד אלינו. וניכר שהם הרגישו שסוף סוף יש להם יתרון יחסי עלינו – חיילים לשעבר בצבא הגנה לישראל, למודי מלחמות, אינתפיאדות וסקאדים.   

ההתפרצות קרתה בזמן שישנו וכולם בישראל שמעו עליה לפנינו (כיוון שאנחנו שעתיים אחרי שעון ישראל), התעוררנו למבול של הודעות מודאגות מהמשפחות והחברים, שהיו בטוחים שאנחנו במרחבים המוגנים. אבל האמת היא שהייתה לנו הקלה, אחרי שהר הגעש סוף סוף התפרץ, האדמה הפסיקה לרעוד והחיים שלנו קצת חזרו לשגרה. כלומר, חוץ מהעובדה שיש לנו הר געש מתפרץ שאנחנו רואים מהמרפסת.

אולי יעניין אותך:

vidgelmir lava cave
חצי האי סנייפלסנס
נמרוד רון

מערת הלבה – Víðgelmir

צאו לטיול מודרך לתוך מערת Víðgelmir בעזרת שביל הגישה החדש שלנו ומערכת תאורה מתקדמת. טיול מהנה וקל לכל המשפחה.

קרא עוד »
דרום איסלנד
נמרוד רון

הפארק הלאומי Skaftafell 

שמורת הטבע המרהיבה Skaftafell, שהיא חלק מהפארק הלאומי Vatnajökull, שנמצא בדרום איסלנד, היא בהחלט אחד המקומות היפים והמומלצים ביותר לביקור במהלך טיול באיסלנד. באיזור זה של הפארק, יש כמות מרשימה ביותר של קרחונים, בנוסף לתצורות נוף מרשימות אחרות, כמו מערות קרח ומפלים. את כל אלה ניתן לחוות במסלולי ההליכה הרבים של הפארק, עליהם נפרט בכתבה הבאה.

קרא עוד »
חוף Rauðasandur בפיורדים המערביים
הפיורדים המערביים
נמרוד רון

חוף Rauðasandur

חוף Rauðasandur, הידוע גם בשם “חוף החולות האדומים”, נחשב לאחד המקומות היפים ביותר באיזור הפיורדים המערביים. החוף משתרע לאורך של 10 ק”מ של חולות בצבעים נפלאים, שגווניהם משתנים באופן קבוע, בין אדום, זהוב, כתום, צהוב ועוד. במדינה שבה כמעט כל החולות הינם שחורים וסלעיים, המראה של חוף חולי וארוך הינו נדיר ומרשים ביותר, והצבעים המשתנים שלו רק מוסיפים לנוף.

קרא עוד »

ברוך שובך!