דיאטניות ממליצות שלא להגיע לסופרמרקט רעבים, כדי לעשות בחירות שקולות יותר בקניית האוכל. אני מאמצת את ההמלצה הזו גם למסעדת Dill שיושבת בריקאוויק. מסעדת כוכב המישלן היחידה באיסלנד, היא המקום לבוא אליו אחרי שאכלתם המבורגר טוב ואתם רוצים לשתות יין ולאכול, ובכן, אבנים.
את השם Dill שמענו הרבה פעמים באיסלנד ורשמנו לפנינו שאנחנו חייבים לפקוד את המסעדה הזו יום אחד. מדובר בהישג לא קטן, מסעדת מישלן באי המרוחק והאיסלנדים מאד גאים בכך. המסעדה התחרתה על המישלן עם מסעדת Ox שנחשבת למצוינת ובסופו של דבר Dill זכתה בכוכב הנחשק. שם המסעדה הוא שם של צמח תבלין שמשתמשים בו באיסלנד והקונספט של המסעדה הוא מנות בהשראת הנוף הגעשי.
אז בזמן שבישראל בעידן הפוסט – קורונה צריך לחכות כמה חודשים טובים למסעדות שף, כאן עדיין מתרחשים ניסי קורונה והיה במסעדה מקום, מהיום להיום, עבור כל הקבוצה שלנו: 9 סועדים. אירוע נדיר במסעדה קטנטנה ונערצת שבדרך כלל מלאה לפחות חצי שנה מראש.
המסעדה עצמה לא מרשימה במיוחד, לא הרגשנו שיש לה קונספט בולט או ייחודיות אבל שמרנו על אופטימיות לקראת הגעת המנה הראשונה מתוך כ-10 מנות שעלותן 13,000 קרונות לסועד (כ-340 ש״ח), תפריט היין לסועד הוא 11,000 קרונות (כ-285 ש״ח לסועד). לא יקר יחסית למסעדת מישלן, יש הרבה מסעדות יקרות יותר בריקאוויק.
אולי זה הרעב או העייפות שאחרי הטיול אבל באמת שזה הרגיש שעבר נצח עד שהגיעה המנה הראשונה לשולחן. וכשהיא הגיעה והיה מדובר בחתיכת מלפפון פצפון בתור קערה ענקית (ויפהיפיה), כבר הבנו שמשם לא נצא שבעים. המנה השנייה הייתה, גם היא, יפהיפיה ונטולת מזון כמעט לחלוטין, היו בה כ-16 אבנים ו-2 כדורים קטנטנים של אוכל בלתי מזוהה, מקושטים במה שנראה כמו לשלשת יונים.
המנות הבאות היו פיתות קטנות שעשויות מעמילן של תפוחי אדמה, שיערות קטנות שנראות כמו קדאיף אבל פחות טעימות, ובעיקר הרבה מאד עלים ועשבים ומעט מאד אוכל. למסעדה יש מה להציע לצמחוניים,היא לא מתאימה לשומרי כשרות והכי פחות מתאימה – לאנשים רעבים.