מפת איסלנד

בתחתית העמוד תמצאו מפת איסלנד מפורטת שכוללת מאות סימונים של אתרי טבע, מסלולי הליכה, מסעדות מומלצות, עיירות וכפרי דייגים, מקומות לינה, פעילויות מיוחדות וכל המידע שתצטרכו לטיול מושלם באיסלנד!
מפת איסלנד

תכנון על בסיס מפת איסלנד - מפתח להצלחת הטיול

‎אחד הכלים החשובים ביותר לטיול ביעד מיוחד כמו איסלנד, הוא מפה מפורטת.
‎איסלנד עשויה להיות מאתגרת לניווט, כך שמפה מדויקת יכולה לעשות את כל ההבדל בין טיול מרהיב ומדויק לטיול מלא בטעויות, עיכובים ופספוסים.

‎במפה תמצאו את כל היעדים שאסור להחמיץ, המפלים, הקניונים, נקודות התצפית, הרי הגעש, כבישי השטח, מסלולי ההליכה, המעיינות החמים, הקרחונים, מקומות הלינה, אתרי הקמפינג ועוד. 

‎היעזרו במפה מדויקת שהוכנה בקפידה ומניסיון רב שנים בכדי לקבל את כל המידע החשוב על איסלנד במקום אחד.

כיצד להשתמש במפה?

כך תשתמשו במפת איסלנד לתכנון טיול: 

בחלקה העליון של המפה ישנן מספר אפשרויות: תוכלו ללחוץ על פתיחת המפה בעמוד חדש, ללחוץ על מקרא המפה ולראות פירוט של כל אחד מהיעדים או לשתף את המפה.  כשתפתחו את המפה בעמוד חדש תוכלו גם לשמור או להעתיק אותה. 

מקרא מפה: 

אתרי טבע ומסלולי הליכה:
איש כחול – מסלולים שטוחים, קלילים וברובם עד שעה, 1-5 ק״מ הליכה.
איש ירוק – מסלולים נוחים, ייתכנו אתגרים קלים כמו הליכה על חצץ או קרקע לא מאוזנת, עד 3 שעות, 4-8 ק״מ הליכה.
איש צהוב – מסלולים מאתגרים, ייתכנו אתגרים כמו עליות מרובות, מעברי מים והליכה בשלג, עד 7 שעות, 7-18 ק״מ הליכה.
איש כתום – המסלולים המאתגרים ביותר באיסלנד, עליות מרובות, מעברי מים והליכה בשלג.

מעיינות חמים:
סימון בורדו – בריכות עירוניות.
סימון ירוק – מעיינות חמים טבעיים ללא מלתחות.
סימון כחול – מעיינות חמים טבעיים עם מלתחות.
סימון צהוב – אתרי מעיינות חמים, אתרי ספא בתשלום. 

כבישי F:
סימון כחול – עבירים לכל רכב 4*4 ללא צורך בנסיון בנהיגת שטח וללא מעברי מים.
סימון צהוב – עבירים לכלי רכב 4*4 בינוניים (ראב4/דאסטר) ללא מעברי מים.
סימון כתום – עבירים לכלי רכב 4*4 גדולים (לנדקרוזר ומעלה) בחלק כוללים מעברי מים.
סימון שחור – עבירים רק לכלי רכב משודרגים ולנהגים עם נסיון בנהיגת שטח.

אתרי קמפינג:
סימון חום – בקתות הרים, פתוחות בחודשי הקיץ ודורשות הזמנה מראש.
סימון כחול – אתרי קמפינג שפתוחים לאורך כל השנה אלא אם צויין אחרת.

שאלות ותשובות -
תכנון טיול באיסלנד

הזמן הטוב ביותר לבקר באיסלנד בהתחשב במזג האוויר ובאטרקציות התיירותיות תלוי במידה רבה בהעדפות שלך ובחוויות שתרצו לחוות. מזג האוויר באיסלנד ידוע לשמצה ובלתי צפוי, כך שהבנת דפוסי האקלים יכולה לעזור לכם לתכנן את הטיול בהתאם.

עבור מי שמעוניין לחקור את פלאי הטבע של איסלנד ולטייל רגלית, חודשי הקיץ מיוני עד ספטמבר הם אידיאליים. במהלך תקופה זו, הטמפרטורות מתונות יותר, ונעות בין 10-15 מעלות בממוצע. הימים ארוכים, עם כמעט 24 שעות של אור יום, מה שמאפשר מספיק זמן לטרקים ומסלולים הליכה. הנופים הירוקים התוססים, פרחי הבר הפורחים הופכים את הקיץ לזמן ציורי לביקור. בנוסף, אתרי תיירות פופולריים כמו מעגל הזהב וכביש הטבעת נגישים יותר ומציעים שפע של אטרקציות.

אם תרצו לראות את האורורה (זוהר צפוני) נמצא בראש סדר העדיפויות שלכם, מומלץ לבקר בין ספטמבר למרץ. בעוד שהטמפרטורות קרות יותר, ונעות בין 5- ל5 מעלות, הלילות הארוכים והשמים הצלולים יותר מספקים הזדמנויות טובות יותר לזהות את הריקוד של האורות בשמיים.

חשוב לציין שמזג האוויר של איסלנד יכול להיות בלתי צפוי, גם בעונות המומלצות. לכן, ללא קשר לזמן בו תבחרו לבקר, רצוי לארוז שכבות, ביגוד אטום למים, נעליים חסונות ולהיות ערוכים לשינויים פתאומיים בתנאי מזג האוויר.

יש תקנות מיוחדות לנהיגה שכדאי להיות מודעים אליהם כאשר שוכרים רכב באיסלנד. הנה כמה נקודות חשובות שכדאי לזכור:

  1. רישיון נהיגה: עליך להחזיק ברישיון נהיגה תקף ממדינת הולדתך או רישיון נהיגה בינלאומי (IDP) כדי לנהוג באופן חוקי באיסלנד.
  2. צד נהיגה: באיסלנד הנהיגה היא בצד ימין של הכביש, וההגה בצד שמאל של הרכב.
  3. תנאי הדרך: מזג האוויר והשטח של איסלנד יכולים להציג תנאי נהיגה מאתגרים, במיוחד במהלך החורף. הכבישים יכולים להיות קפואים, מושלגים או נתונים לרוחות חזקות. חשוב לבדוק את תנאי הדרך לפני הנסיעה ולהתאים את התוכניות שלך בהתאם.
  4. מגבלות מהירות: מגבלות המהירות הכלליות באיסלנד הן 50 קמ”ש בתוך אזורים עירוניים, 80 קמ”ש בכבישי כורכר ו-90 קמ”ש בכבישים סלולים בין עירוניים, אלא אם צוין אחרת לפי שלטים, יש מצלמות מהירות והקנסות גבוהים מאוד.
  5. נהיגת שטח: נהיגת שטח אסורה בהחלט באיסלנד כדי להגן על המערכות האקולוגיות השבריריות. היצמדו לכבישים ולמסלולים ייעודיים, וכבדו כל סגירה או הגבלה.
  6. כבישי F הם כבישים הרריים באיסלנד הדורשים רכב 4X4. אם אתם מתכננים לנסוע בכבישי F, ודא שהרכב השכור שלך מתאים, והיו מודעים לתנאי הדרך הספציפיים ולחציית הנהר.
  7. תחנות דלק: באזורים כפריים, תחנות דלק עשויות להיות נדירות, ולכן מומלץ לפקוח עין על מפלס הדלק ולמלא בכל הזדמנות אפשרית, במפת איסלנד שלמעלה תוכלו לראות שכבה עם כל סימוני כל תחנות הדלק באיסלנד.
  8. בעלי חיים בדרכים: היזהר מכבשים וחיות בר אחרות שעלולות לשוטט על הכבישים, במיוחד באזורים כפריים. במזרח איסלנד אתם עשויים להיתקל באיילי צפון, האטו ותנו להם זכות קדימה.
  9. ביטוח השכרת רכב: שקלו לרכוש כיסוי ביטוחי מקיף, כגון ויתור על נזקי התנגשות (CDW) והגנה על חצץ (GP), כדי להגן על עצמך מפני נזקים או תאונות פוטנציאליים.
  10. מצבי חירום: הכירו את מספרי הקשר לשעת חירום, כגון קו החירום של מינהל הכבישים והחוף של איסלנד (ICRA) (+354 1777), והיו מוכנים למקרי חירום או תקלות (112 למשטרה).

זכרו לנהוג באחריות, לעקוב אחר כללי התנועה ולהישאר מעודכן בתקנות הנהיגה המקומיות כדי להבטיח חוויה בטוחה ומהנה תוך כדי חקר המסלולים הנופיים של איסלנד.

כשמדובר בהזמנת לינה באיסלנד, קיימות מספר אפשרויות שיתאימו להעדפות ותקציבים שונים.

השתמשו בפלטפורמות הזמנת לינה כמו Booking.com, Airbnb או Expedia. פלטפורמות אלו מספקות מגוון רחב של אפשרויות, כולל בתי מלון, בתי הארחה, דירות ואפילו מקומות לינה ייחודיים כמו לינה בחווה או בקתות נעימות.

לגבי האזורים המומלצים ללינה באיסלנד, זה תלוי במסלול הטיול שלכם ובאטרקציות שאתם רוצים לחקור. הנה כמה אזורים בולטים:

רייקיאוויק: בירת איסלנד והעיר הגדולה ביותר של איסלנד, רייקיאוויק, מציעה מגוון רחב של אפשרויות לינה, ממלונות יוקרה ועד לבתי הארחה בתקציב נמוך. העיר משמשת כבסיס נוח לטיולי יום רבים ויש בה חיי לילה וסצנת אוכל תוססים.

החוף הדרומי: החוף הדרומי של איסלנד הוא ביתם של פלאי טבע פופולריים רבים כמו מפלי Seljalandsfoss ו-Skógafoss, חוף החול השחור של Reynisfjara ולגונת הקרחונים יוקולסארלון. עיירות כמו ויק והופן מציעות יחידות אירוח עם נופים מדהימים של הנופים שמסביב.

אקוריירי: ממוקמת בצפון איסלנד, אקוריירי היא העיר השנייה בגודלה במדינה ומציעה אווירה מקסימה. היא משמשת כשער לחקר אטרקציות כמו אגם מיוואטן, מפל דטיפוס והאזור הוולקני של קראפלה.

חצי האי סניפלסנס: המכונה “איסלנד במיניאטורה”, חצי האי סניפלסנס הוא אזור נופי עם נופים מגוונים, כולל הר הגעש האייקוני סניפלסיוקול. עיירות מקסימות כמו Grundarfjörður ו- Stykkishólmur מספקות אפשרויות לינה לחקר האזור.

תוכלו להיעזר במפת איסלנד שכאן למעלה בכדי לזהות מקומות לינה בקרבת יעדי הטיול המעניינים אתכם ולתכנן את מסלול הטיול שלכם בהתאם.

כאשר אורזים ציוד לטיול באיסלנד, חשוב להיות מוכנים לאקלים הייחודי ולנופים המגוונים. הנה כמה פריטים חיוניים שכדאי לשקול לכלול ברשימת האריזה שלך:

  1. ביגוד שכבות: מזג האוויר של איסלנד יכול להיות בלתי צפוי, אז רצוי לארוז מגוון שכבות כדי להסתגל לטמפרטורות משתנות. כלול שכבות בסיס תרמיות, סוודרים או צמר, ומעטפת חיצונית אטומה למים ורוח.
  2. מעיל עמיד למים ומבודד: מעיל יציב עמיד למים עם בידוד הוא חיוני כדי להגן עליכם מפני גשם, רוח וטמפרטורות נמוכות.
  3. מכנסיים עמידים למים: השקיעו במכנסיים אטומים למים או במכנסי טיולים כדי להישאר יבשים ונוחים במהלך מסלולי הליכה.
  4. הנעלה חזקה ועמידה למים: חשוב לארוז נעלי הליכה עמידות למים המתאימות להליכה בשטח לא אחיד ובתנאי רטוב.
  5. אביזרים חמים: אל תשכחו לארוז פריטים כמו כובעים, כפפות, צעיפים וגרביים תרמיות כדי לחמם אתכם במזג אוויר קר יותר.
  6. בגדי ים: אם אתם מתכננים לבקר במעיינות חמים, בבריכות גיאותרמיות או בלגונה הכחולה המפורסמת, ארזו את בגדי הים שלכם.
  7. תרמיל יום: תיק גב קטן שימושי לנשיאת דברים חיוניים כמו מים, חטיפים, שכבות נוספות ומצלמה במהלך טיולי יום וטיולים.
  8. מתאם נסיעות: איסלנד משתמשת ב-Europlug מסוג C/F (שני פינים עגולים), אז ודאו שיש לך את המתאם המתאים לטעינת האלקטרוניקה שלך.
  9. תרופות אישיות: אם אתם נוטלים תרופות מרשם כלשהן, הקפידו לארוז אספקה נאותה למשך הטיול.
  10. ביטוח נסיעות ומסמכי נסיעות: נשא את פרטי ביטוח הנסיעות שלך, דרכון, ויזה (אם נדרש) ועותקים של מסמכים חשובים במקום מאובטח ונגיש בקלות.

זכרו לבדוק את הפעילויות והיעדים הספציפיים שאתם מתכננים לבקר באיסלנד כדי להתאים את הציוד בהתאם.

כאשר מטיילים באיסלנד, ישנן מספר אפליקציות שימושיות שיכולות לשפר את החוויה  ולעזור לכם לנווט בנופים הייחודיים של המדינה. להלן מספרהאפליקציות המובילות שיש לקחת בחשבון:

112 – אפליקציה זו חיונית במצבי חירום. הוא מחבר אותך ישירות לשירותי החירום של איסלנד ומאפשר לך לבקש סיוע במהירות במידת הצורך.

אייפוןאנדרואיד

תחזית אורות הצפון באיסלנד –  אם אתם מקווים לתפוס את הזוהר הצפוני המהפנט, אפליקציה זו מציעה עדכונים ותחזיות בזמן אמת לפעילות זוהר הקוטב, מה שמבטיח שלא תפספסו את הפלא הטבעי הזה.

אייפוןאנדרואיד

SafeTravel – אפליקציה זו מספקת מידע בטיחות חיוני והתראות לתיירים באיסלנד. היא כולתל אזהרות מזג אוויר, התראות נסיעות והנחיות בטיחות שיעזרו לך לקבל החלטות מושכלות במהלך הטיול שלך.

אייפוןאנדרואיד

Vedur – פותחה על ידי המשרד המטאורולוגי של איסלנד, Vedur היא אפליקציית מזג האוויר הרשמית של איסלנד. היא מספקת תחזיות מזג אוויר עדכניות, כולל טמפרטורה, מהירות רוח, משקעים והתראות על תנאי מזג אוויר קשים. האפליקציה מציעה גם תמונות מכ”ם ולוויין.

אייפוןאנדרואיד

חניה באיסלנד – ברחבי ריקיאוויק יש מדחנים, יש גם אפשרות לחנות בחניה הגדולה של חניון Harpa ולשלם במדחנים במקום. 

אפשרות נוספת היא להוריד לטלפון את אפליקציית Easy park (סמליל ורוד) ולשלם באמצעותה. 

בחלק מהחניות באתרי הטבע באיסלנד צריך לשלם, לעתים במדחן ולעתים באמצעות האפליקצייה, שימו לב לשילוט במקום.

אייפוןאנדרואיד

אם חלילה תצטרכו לקבל עזרה רפואית, עומדות לרשותכם מספר אפשרויות:

במקרה של חירום, המספר לקריאה לאמבולנס או להתייעצות רפואית דחופה הוא 112. זהו גם המספר של מכבי האש והמשטרה באיסלנד.

אם נדרשת בדיקת רופא, אפשרות נוספת היא להתקשר ל-Doctors on call ולהתייעץ איתם בגבי המרפאה הקרובה ביותר לאזור שלכם. מספר הטלפון הוא 1700 או 1770.

אם עליכם להגיע לבית חולים, הבית החולים המרכזי ברייקיאוויק הוא: Landspitali 3545431000 +

כתובת בית החולים: Áland 6, Reykjavík, Iceland

שתי הרשתות הפופולריות של בתי המרקחת נקראות Lyfja ו-Apotek. ניתן לחפש אותן באפליקציית המפות כדי למצוא את בית המרקחת הקרוב אליכם. מומלץ להגיע מוכנים עם תרופות מישראל, מכיוון שלעיתים הוראות השימוש הן באיסלנדית, ויש תרופות שלא ניתן למצוא באיסלנד. רוב בתי המרקחת פתוחים בין השעות 10:00-16:00, לכן חשוב להגיע בזמן המתאים.

לבעיות שיניים, ניתן להתקשר ל-Dental help: 575-0505.

באיסלנד יש 3 רשתות מזון עיקריות:

הראשונה היא בונוס (Bonus). תזהו אותה לפי הלוגו של החזיר. בונוס היא הרשת הזולה ביותר, אפשר להגיד שהיא המקבילה האיסלנדית לרמי לוי ולמרות שהיא זולה, המוצרים (ברובם) הם מאותם היבואנים של הרשתות האחרות.

הרשת השנייה היא קרונאן (Kronan), הרשת שמציעה מחירי ״מעמד ביניים״. תוכלו למצוא שם הכל במחיר סביר (יחסית לאיסלנד היקרה) ומניסיוננו, באיכות וטריות.

הרשת השלישית, האגקויפ (Hagkaup) היא המקבילה האיסלנדית לשופרסל, היא היקרה מבין הרשתות, אבל יש בה את ההיצע הגדול ביותר. הסופר מציע גם אוכל טרי, חם, עוף בגריל (מומלץ בחום) ובחלק מהחנויות גם יש אגף ביגוד, הנעלה וצעצועים.

חשוב שתדעו שהפירות והירקות באיסלנד, בגלל שברובם מיובאים, הם יקרים יותר וטעימים פחות מהפירות והירקות בישראל.

לעומת זאת, האוכמניות והפטלים, הם גם מתוצרת מקומית וגם זולים יותר מהאוכמניות והפטלים בישראל. 

מוצרים ללא גלוטן: ברוב הסופרים אפשר למצוא מוצרים ללא גלוטן, אך בסופר Hagkaup יש את המבחר הרב ביותר, גם ברוב המסעדות תוכלו למצוא אופציה ללא גלוטן, אף על פי שבהקפה של איסלנד זה קצת פחות נפוץ, לכן אנחנו ממליצים להצטייד היטב ברגע שמבקרים בסופר טוב.

האפליקציה הטובה ביותר לניווט באיסלנד היא Google Maps.

אייפוןאנדרואיד

האפליקציה דורשת חבילת גלישה באינטרנט. אם אין לכם חבילת אינטרנט מספק הסלולר שלכם מישראל, מומלץ לרכוש כרטיס SIM בשדה התעופה באיסלנד. כשאתם יוצאים לכיוון איסוף המזוודות, תמצאו חנות דיוטי-פרי, שם תוכלו לרכוש כרטיס SIM. אפשרות נוספת היא לפנות ימינה לכיוון דוכן המזון והנקניקיות לאחר יציאה מהמזוודות, גם שם תוכלו לרכוש כרטיס SIM.

לרוב, מחיר הכרטיסים הוא כ-20 יורו ל-10GB.

חשוב! השימוש באפליקציית Waze פחות מומלץ באיסלנד מאחר והיא פועלת ביעילות נמוכה.

אולי יעניין אותך:

מערת הקרח into the glacier
חצי האי סנייפלסנס
נמרוד רון

Into The Glacier

היכנסו ללב הקרחון במערת הקרח Langjökull. הליכה בתוך הקרחון השני בגודלו באיסלנד היא באמת הזדמנות של פעם בחיים וחוויה שאסור לכם לפספס.

קרא עוד »
מערת יודה - הר Hjörleifshöfði
דרום איסלנד
נמרוד רון

הר Hjörleifshöfði

בדרום איסלנד, מעט ממזרח לעיירה Vik, מתנשא לו בדרמטיות הר Hjörleifshöfði, שמגיע לגובה של 221 מטרים, בהפרש גדול מכל האיזור שסביבו, מה שהופך אותו למרשים ובולט במיוחד. עם נופים נפלאים אל האוקיינוס והאיזור כולו, מערה מפורסמת וייחודית, והיסטוריה יוצאת דופן, צוק Hjörleifshöfði הוא בהחלט אחת הפנינות החבויות של האיזור, ואתר נפלא לביקור במהלך טיול באיסלנד.

קרא עוד »
מוזיאון הסקיר
דרום איסלנד
נמרוד רון

מוזיאון ה-Skyr

סקיר הוא מוצר חלב איסלנדי, הוא סמיך כמו יוגורט מסונן, אבל טעמו מתון יותר. התערוכה בוחנת את כל החושים של המבקרים – ראייה, שמיעה, מישוש, ארומה וטעם (טעים!) – בעיצוב מקורי.

קרא עוד »

ברוך שובך!