תשובות לשאלות נפוצות - החוויה האיסלנדית

מגיעים לאיסלנד בפעם הראשונה? יש לכם המון שאלות ולא יודעים איפה להתחיל? לגבי עלויות, ציוד, נהיגה, סוגי הטיולים ועוד? ריכזנו עבורכם את התשובות לשאלות הכי נפוצות לקראת טיול באיסלנד. 

לא קיבלתם תשובה?

אנחנו בטוחים שתמצאו אותה בקהילה הגדולה בישראל בנושא איסלנד

מפל Godafoss

תכנון הטיול לאיסלנד דורש התארגנות זמן רב מראש, רצוי לתכנן את הטיול לקיץ – כבר בחורף. הסיבה לכך היא שמקומות הלינה והרכבים באי נתפסים מהר בשל הביקוש הגבוה וההיצע הנמוך. מה עוד כדאי לדעת לקראת תכנון הטיול לאיסלנד? כל התשובות כאן: 

תכנון הטיול באיסלנד

באיסלנד יש המון מה לראות ולעשות ואפשר לטייל בה גם כמה חודשים. אולם מטיילים בעלי חלון זמן קצר גם יכולים לראות ולהתרשם מאזור מצומצם יותר של איסלנד, כך שהתשובה היא שאפשר לעבוד עם כל חלון זמן. בחלוקה גסה מאוד ניתן להתייחס לזמני הטיול באיסלנד כך: 

אם מגיעים בחורף, או לחלופין אם מגיעים בכל תקופה אחרת לזמן מוגבל: אפשר להסתפק בטיול כוכב מריקיאוויק ו/או מהדרום ולהגיע ל-5 ימים או שבוע. 

אם רוצים להקיף את האי בכביש הטבעת: הזמן המינימלי עליו אנו ממליצים הוא 9 ימים, אך הזמן המומלץ הוא 11-12 ימים מלאים.

אם רוצים להקיף את האי ולהיכנס גם לאזור הפיורדים המערביים: הזמן המינימלי הוא 14 ימים, אך הזמן המומלץ הוא 15-16 ימים מלאים.

אם רוצים להקיף את האי ולעשות גיחות אל המרכז ההררי בפנים האי: הזמן המינימלי הוא 10-11 ימים, אך הזמן המומלץ הוא 13-14 ימים.

כאמור, מדובר בחלוקה גסה, ויש גם משתנים שמשפיעים על החלוקה הזו כמו הקצב שלכם כמטיילים, כמה פעמים תרצו לטייל במרכז ההררי של האי ועוד.

ישנן מספר אפשרויות תחבורה להתניידות באיסלנד:
 
א. השכרת רכב: השכרת רכב מאפשרת את מירב הגמישות והחופש לחקור את איסלנד. אפשר ומומלץ לשכור רכב כבר בשדה התעופה בשל העלויות הגבוהות של מוניות. נסיעה עצמאית ברכב היא מומלצת גם בשל היכולת לנוע בקלות וגם כיוון שכביש הטבעת מתוחזק היטב, ומרבית האטרקציות הפופולריות נגישות ברכב.חשוב לבחור רכב מתאים בהתחשב בתנאי הדרך ועונת הביקור. כשמגיעים בחורף – מומלץ לשכור 4 על 4 בכדי שהרכב יהיה יציב יותר על הכביש במקרה של קרח או שלג. בקיץ – אפשר לשכור רכב רגיל, או 4 על 4 במידה ותרצו לחקור את האזורים ההרריים יותר באי. 
 
ב. תחבורה ציבורית: באיסלנד יש מערכת אוטובוסים ציבורית הפועלת לאורך כביש הטבעת ומחברת בין ערים מרכזיות. עם זאת, תדירות האוטובוסים מאד מוגבלת ולא מקיפה וגם קשה להבנה – בשל השפה המורכבת.
 
ג. סיורים יומיים מאורגנים: הצטרפות לטיולים מאורגנים באיסלנד היא אפשרות נוספת, במיוחד אם אתם מעדיפים לא לנהוג או רוצים את הנוחות של תחבורה ומדריך. ישנם מפעילי טיולים שונים המציעים סיורי יום או סיורים מרובי ימים לאטרקציות פופולריות ואזורים מרוחקים.
 
ד. טיסות פנים: אם תרצו לכסות מרחקים ארוכים במהירות, טיסות פנים זמינות בין רייקיאוויק לעיירות או אזורים מסוימים כמו הפיורדים המזרחיים והפיורדים המערביים. זו יכולה להיות אפשרות לחיסכון בזמן, רק שהיא מסבכת את נושא השכרת הרכב כיוון שלא בכל מקום ניתן לשכור רכב או להשיב אותו. 
יש כמה דברים שכדאי להזמין מראש לטיול שלכם באיסלנד:
 
א. לינה: איסלנד היא יעד תיירותי פופולרי, במיוחד בעונת השיא (קיץ). מומלץ להזמין מקומות לינה מראש כדי להבטיח זמינות ולהבטיח את האפשרויות הטובות ביותר, וגם הזולות יותר, היות והמחירים עולים כל העת. ברייקיאוויק יש מגוון רחב של מקומות לינה, כולל בתי מלון, בתי הארחה, אכסניות והשכרות נופש. באזורים מרוחקים יותר, האפשרויות עשויות להיות מוגבלות, כך שההזמנה מראש חיונית אפילו יותר. כאן תוכלו לראות רשימה נרחבת על מלונות מומלצחם בעיירות השונות באיסלנד
 
ב. רכב שכור: אם אתם מתכננים לשכור רכב, מומלץ להזמין אותו מראש, במיוחד בעונת השיא. היות ובאיסלנד יש היצע מוגבל רכבים וביקוש מאד גדול. כך גם תבטיחו רכב זמין שמתאים לצרכים ולהעדפות שלכם. הזמנה מראש נותנת לכם גם אפשרות להשוות מחירים ולבחור בחברת השכרה מתאימה, במיוחד לאור זאת שהמחירים עולים ככל שמתקרבים לאביב. אנחנו ממליצים על חברות מקומיות כיוון שהם מומחים בתנאי השטח, זמינים ויגיעו אליכם במהרה במידת הצורך. 
 
ג. פעילויות וסיורים: אם יש פעילויות או סיורים ספציפיים שאתם רוצים לחוות, כמו טיולי קרחונים, סיורים במערות קרח או צפייה בלווייתנים, רצוי להזמין אותם מראש. הפעילויות הפופולריות הללו יכולות להתמלא במהירות, במיוחד בעונת השיא.
 
ד. מסעדות: אמנם לא תמיד הכרחי, אבל אם יש לכם בראש מסעדות או חוויות אוכל ספציפיות, מומלץ להזמין מקומות מראש, במיוחד למסעדות פופולריות ברייקיאוויק או בזמני שיא.
 
יש כמה נקודות מפתח שחשובות להצטיידות לקראת טיול באיסלנד:
 
שכבות לבוש חמים: ארזו שכבות בסיס תרמיות, מעילי צמר, שכבות חיצוניות אטומות למים ורוח, כובעים חמים, כפפות וצעיפים, מכיוון שמזג האוויר של איסלנד עלול להיות בלתי צפוי וקריר, אפילו בקיץ.
הנעלה חזקה ועמידה למים: השקיעו בנעלי הליכה עמידות למים או נעלי הליכה חזקות כדי לנווט בשטחים שונים ולשמור על כפות הרגליים יבשות.
בגדי ים: אל תשכחו לארוז בגדי ים כדי ליהנות מהמעיינות החמים הגיאותרמיים והמרחצאות הטבעיים.
ציוד גשם: ארזו ז’קט עמיד למים, ומכנסיים עמידים למים ורצוי גם כיסוי לטלפון. 
מתאם לחשמל: איסלנד משתמשת בשקעי החשמל של Europlug (סוג C ו-F), אז הביאו מתאם לחשמל מתאים במידת הצורך.
מטען חשמל נייד: מומלץ להצטייד במטען חשמל נייד לטעינת המכשירים שלכם, מכיוון שאתם עלולים לבלות שעות ארוכות בטיול ללא גישה לשקעי חשמל.
ציוד נוסף: בהתאם לפעילויות שאתם מתכננים לעשות, ארזו במידת הצורך מקלות הליכה, משקפת, מצלמה עם סוללות רזרביות וכרטיסי זיכרון ותיק גב יציב.

הטיול עצמו

יש מספר פעילוית שהן אופייניות ספציפית לטיול באיסלנד בשל המאפיינים המיוחדים של המדינה. טיפוס להרי געש, טיפוס קרחונים, שיט לוויתנים, שיט בלגונות קרחונים, אופנועי שלג, שיט באיי ווסטמן, תצפיות על פאינים וציפורים ארקטיות ועוד. 

טיולי קרחונים: הליכה על קרחונים ומערות קרח – בליווי מדריך מקצועי. תוכלו לחקור את הקרחונים השונים באיסלנד. זו הזדמנות ייחודית לאיסלנד, וחוויה שלקוחה היישר מהסרטים של נשיונל ג׳יאוגרפיק, אנחנו ממליצים בחום (ובקור..)! 

מעיינות חמים ומרחצאות גיאותרמיים: חוויה נוספת ומאד אופיינית לאיסלנד היא הטבילה בנביעות החמות, בקור של איסלנד. זו חוויה שממש מגלמת בתוכה את הקרח (הקור שבחוץ) והאש (הנביעות החמות שנובעות מבטן האדמה). ולכן אנחנו ממליצים לטבול בבריכות הגיאותרמיות ובמעיינות החמים הפזורים ברחבי איסלנד. כמו סקיי לגון, הלגונה הסודית או מרחצאות הטבע מיוואטן.

שנורקלינג או צלילה בסילפרה: סילפרה הוא סדק הממוקם בפארק הלאומי תינגווליר – שהוא הקרע בין היבשות אירופה ואמריקה, בסדק המיוחד הזה שבו היבשות נפרדות ומתרחקות אחת מהשנייה, יש מים מהצלולים ביותר בעולם, שמשמשים לחווית שנורקלינג באיסלנד או צלילה. אמנם מדובר בחוויה קרה, אבל אתם תהיו עטופים בחליפת צלילה מבודדת שתשמור על טמפרטורת הגוף שלכם ובסוף החוויה יחכה לכם שוקו חם! 

ריחוף באומגה מעל הנופים של ויק: אחת החוויות המגניבות באזור דרום איסלנד היא הזיפליין, התעופפות באומגה מעל הנופים של ויק, אם אתם הרפתקנים אז אנחנו ממליצים על כך בחום! 

אופנועי שלג: עוד חוויה ייחודית היא רכיבה על אופנועי שלג באיסלנד. יש שפע של מקומות בהם תוכלו לצאת לסיור באופנועי שלג באיסלנד. אחד מהם הוא קרחון Vatnajökull, הקרחון הגדול ביותר באיסלנד – ובאירופה! Vatnajökull הוא באורך של 7,700 קילומטרים ובעובי של כמעט קילומטר, הוא ממוקם בדרום מזרח איסלנד והוא כה גדול עד שיש לו 40 לשונות קרחון, לכל אחת מהן יש שם משלה.

מערות לבה: מערות לבה הן צינורות של אוויר שנכלא כתוצאה מהתפרצות לבה מהר געש. באיסלנד, יש לא מעט כאלו ובהחלט שווה לחקור אותן. תצטיידו בפנסי ראש וקסדות ותצאו לפגוש תצורות לבה שונות מתחת לאדמה! 

שיט לוויתנים: בצפון איסלנד יש את שיט הלוויתנים הכי מוצלח באירופה שבו יש סיכוי של למעלה מ-90 אחוז לפגוש ביונקים הענקיים הללו בסביבתם הטבעית! יש גם שיט לוויתנים מצוין מאקוורירי, הוסאוויק, דלוויק ומהמזח של ריקיאוויק. 

לסיורים מודרכים יש את היתרונות שלהם: העובדה שלא צריך לנהוג ולנווט ואפשר להסתייע במדריכים מקומיים, ההיכרות עם תיירים נוספים, התובנות המקומיות וההזדמנות ללמוד על ההיסטוריה, הגיאולוגיה והתרבות של איסלנד ממדריכים בעלי ידע רב.
 
יש מספר סיורים וטיולים מודרכים שמומלצים מאוד במידה ואתם מעדיפים סיורים מאורגנים:
סיור במעגל הזהב: סיור זה מכסה את האטרקציות האייקוניות: הפארק הלאומי תינגווליר, האזור הגיאותרמי גייזיר ומפל גולפוס.
סיור בחוף הדרומי: המפלים הציוריים, חופי החול השחור ולשונות הקרחונים לאורך החוף הדרומי היפה של איסלנד.
סיור בחצי האי סניפלסנס: גלו את הנופים המגוונים של סניפלסנס, כולל מכתשים געשיים, שדות לבה וצוקי חוף.
סיור לשמורת ההרים הצבעוניים: טיול לשמורת ההרים הצבעוניים לנדמנלאוגר, שמורכבת מהרים שנצבעו מהמינראל ריוליט, סוג סלע שיוצר ספקטרום צבעיים אדיר. גוונים של אדום, ורוד, ירוק, כחול וצהוב זהוב, כל אלו יוצרים ציור מהפנט על כל תוואי השטח ההררי.
סיור לתוך לוע הר געש: סיור הר געש ייחודי זה ממש ייקח אתכם לתוך הר געש רדום, דרך הלוע העליון ועד לתחתית תא המאגמה שלו, שם זרמה מאגמה מותכת במהלך התפרצות. מגיעים דרך טיול רגלי של שעה ונכנסים אליו דרך מעלית כבלים פתוחה, חוויה מטורפת! 
בהחלט כן, איסלנד מארחת מספר פסטיבלים ואירועים ייחודיים במהלך השנה. כמה מהבולטים ביניהם הם:
 
פסטיבל אורות החורף של רייקיאוויק שנערך בפברואר: חגיגה של אור וחושך עם אירועים שונים, כולל מיצבי אמנות, קונצרטים ופעילויות חוצות.
פסטיבל מוזיקה – ״היפוך הקיץ״: ב-20 ביוני יש הכי הרבה אור בשנה (כמעט לאורך כל היום והלילה) ולאחר מכן – שעות האור הולכות ופוחתות. הפסטיבל בהשתתפות אמנים בינלאומיים ומקומיים ברייקיאוויק.
פסטיבל הגאווה ברייקיאוויק: באוגוסט, פסטיבל הגאווה הוא סיבה למסיבה בעיר שגם ככה היא צבעונית במיוחד.
פסטיבל Iceland Airwaves בנובמבר נערך פסטיבל מוזיקה ידוע המציג אמנים מקומיים ובינלאומיים כאחד במקומות שונים ברייקיאוויק.
חגיגות הכריסמס: בדצמבר יש אווירה החגיגית עם שווקי חג המולד, קונצרטים ואירועי חג מסורתיים בכל רחבי איסלנד.
חגיגות השנה האזרחית – ב-1 בינואר ובכל השבוע לאחר מכן, שמי איסלנד מתכסים בזיקוקים, שאת רובם מפעילים התושבים עצמם! באיסלנד ניתן לרכוש זיקוקים בחנויות המקומיות ולהאיר בעצמכם את השמיים בזיקוקים!
 
 
ביקור במוזיאונים ואתרי תרבות: אם אתם רוצים להכיר את התרבות האיסלנדית, תוכלו מאד ליהנות ממוזיאונים כמו המוזיאון הלאומי של איסלנד, מוזיאון רייקיאוויק לאמנות ומוזיאון סאגה כדי ללמוד על ההיסטוריה, האמנות והמורשת של איסלנד. 
נסו את המטבח המקומי: במסגרת הטיול לאיסלנד, כדאי לטעום תבשילים  איסלנדים מסורתיים כמו תבשיל טלה (kjötsúpa), נקניקיות איסלנדיות (pylsur), כריש מותסס (hákarl), וסקיר (יוגורט).
השתתפות באירועי תרבות: איסלנד מדינה עשירה מאד באירועי תרבות – תמיד אפשר למצוא בה קונצרטים מקומיים, מופעי תיאטרון או אירועי מוזיקה מסורתיים הכוללים מוזיקת עממית איסלנדית או להקות איסלנדיות עכשוויות.
יצירת קשר עם המקומיים: צרו שיחות עם המקומיים, בקרו בחנויות ובשווקים מקומיים, והשתתפו בפעילויות קהילתיות כדי לקבל הצצה לחיי היום-יום באיסלנד.
חקר בתי דשא וכנסיות מסורתיות: בקרו במקומות כמו Glaumbær, Skógasafn או Caves of Hella כדי לראות בתי דשא שמורים היטב, מערות ויקגים וכנסיות היסטוריות המשקפות את המורשת האדריכלית של איסלנד.
פעילויות אלו מציעות תובנות על התרבות האיסלנדית, מסורות ואורח החיים.
צפייה בפאפינים: אחת הציפורים האופייניות לאיסלנד היא הפאפין הארקטי שמגיע לקנן באיסלנד בחודש מאי ונשאר באי עד סוף אוגוסט. את הפאפינים אפשר לפגוש בנקודות תצפיות ייעודיות וכמובן באיי ווסטמן
צפייה בלווייתנים: צאו לסיור צפייה בלווייתנים כדי לזהות מינים שונים של לווייתנים, כמו לווייתני גבן, לווייתני מינק ואורקות.
צפייה בכלבי ים: בקרו במקומות כמו לגונת קרחון יוקולסארלון או יטרי טונגה בכדי לצפות בכלבי ים נחים על החופים.
שמורות טבע ופארקים לאומיים: בשמורות טבע כמו הורנסטרנדיר ב-Westfjords או פארקים לאומיים כמו הפארק הלאומי Vatnajökull והפארק הלאומי Snæfellsjökull, תוכלו לגלות צמחייה ובעלי חיים מגוונים, כולל איילי צפון ושועלים ארקטיים.
חוויות אלו מאפשרות לכם להתחבר לחיות הבר הייחודיות של איסלנד ולהתעמק ביופיה הטבעי של המדינה.
 
איסלנד היא גן עדן לצלמים עם נופים מדהימים ותנאי תאורה משתנים ללא הרף. הנה כמה הזדמנויות וטיפים לצילום:
 
צילום בשעת הזהב ושעה כחולה: צלמו את תנאי התאורה הקסומים במהלך שעת הזהב (סביב הזריחה והשקיעה) והשעה הכחולה (לפני הזריחה ואחרי השקיעה) כדי להשיג תמונות עוצרות נשימה.
מפלים: איסלנד היא ביתם של מפלים מלכותיים רבים. התנסו בטכניקות חשיפה ארוכות כדי ללכוד את המים הזורמים בתנועה.
צילום קרחונים: התמקדו בלכידת הצבעים הכחולים התוססים והמרקמים המורכבים של הרי הקרח במקומות כמו יוקולסארלון או פיאלסארלון.
זוהר צפוני: בעת צילום הזוהר הצפוני, השתמשו בחצובה יציבה, בעדשה רחבה, והתנסו בחשיפה ארוכה יותר כדי ללכוד את האורות המרקדים בשמי הלילה.
שדות לבה ונופים מכוסי אזוב: נצלו את המרקמים והניגודיות הייחודיים בין שדות הלבה הכהים והאזוב הירוק התוסס כדי ליצור קומפוזיציות מרשימות.
שינויי מזג אוויר: היו מוכנים לשינויי מזג אוויר פתאומיים באיסלנד. אמצו את האווירה הדרמטית שנוצרת על ידי שמיים סוערים, ערפל או תצורות עננים דרמטיות.
 

הפאפינים מגיעים לאיסלנד באמצע חודש אפריל, אפשר למצוא אותם בצוקי Dyrholey בדרום איסלנד, בסמוך לויק. באי ווסטמן שנמצאים גם כן בדרום איסלנד. עוד אפשרות היא לראות אותם בשיט לוויתנים מריקיאוויק, מהוסאוויק, דאלוויק או אקוורירי. וכמובן – הם נמצאים בעיירה Borgarfjörður Eystri. 

בשנים האחרונות התפרצו 3 הרי געש באיסלנד באזור חצי האי רייקיאנס, בסמוך לשדה התעופה. ההתפרצויות הגעשיות הללו היו ידידותיות לתיירים ולא עשו נזק לסביבה ואפשר היה לצפות בהתפרצויות המרהיבות האלו או באמצעות הליכה רגלית או בטיסה במסוק. כרגע, נכון לחורף 2023 לא מתפרץ הר געש באזור אבל יש הרבה מאד רעידות אדמה באזור ופעילות מאגמה מתחת לפני האדמה כך שבהחלט יש למה לחכות!

עונות השנה ומזג אויר

הזמן הטוב ביותר לבקר באיסלנד תלוי בהעדפות שלכם לטיול ובפעילויות שאתם רוצים לחוות.

טיול לאיסלנד בחודשי הקיץ: מיוני עד אוגוסט כל המסלולים פתוחים, כולל הטרקים המאתגרים יותר כמו לאוגווגור ולכן זה הזמן המתאים למי שרוצים להגיע לטרקים מיוחדים. זהו גם הזמן לפגוש את הפאפינים הארקטיים לחובבי הציפורים, את השועל הארקטי, ולהיכנס לטיולים במרכז ההררי, שנפתח מאמצע -סוף יוני ועד אמצע ספטמבר.

חודשי הסתיו באיסלנד הם בדרך כלל אופטימליים לצפייה באורות הצפון מבלי שהחשיכה תעטוף אתכם בכל שעות היממה וחודשי החורף מדצמבר עד פברואר מציעים הזדמנויות בטוחות יותר לראות את הזוהר הצפוני ולעסוק בספורט חורף. 

במהלך עונת הקיץ, הטמפרטורות באיסלנד עדיין נמוכות, בין 10-15 מעלות ברוב התקופה. עם זאת, תנאי מזג האוויר יכולים להשתנות, כאשר הטמפרטורות לפעמים יורדות או עולות באופן בלתי צפוי. רצוי לארוז שכבות ולהיערך לגשם, גם בקיץ.

באביב, מזג האוויר באיסלנד הופך למתון יותר בהדרגה ככל שהימים מתארכים. אך מרץ ואפריל עדיין יכולים להיות קרירים למדי, עם טמפרטורות שנעות בין 0°C ל-7°C. מאי מביאה טמפרטורות מתונות יותר, הנעות בין 5°C ל-12°C והנוף מתחיל להשתנות והופך ירוק יותר, הלופינים מתחילים לפרוח ושוטפים את האי בסגול.

איסלנד ידועה בדפוסי מזג האוויר המשתנים ללא הרף. זה לא נדיר לחוות גשם, רוח, שמש ואפילו שלג באותו יום. ככלל אצבע, היו מוכנים לשינויי מזג אוויר פתאומיים, ובדקו תחזיות מזג אוויר באופן קבוע במהלך הביקור שלכם. באיסלנד יורדים גשמים לאורך כל השנה, אך הכמות והתדירות עשויות להשתנות. רצוי לארוז בגדים אטומים למים ולהיות מוכנים לגשם.

כנ״ל לגבי רוחות חזקות, במיוחד באזורי החוף וההרים. חשוב להתכונן על ידי לבוש בשכבות, כולל ביגוד אטום לרוח ועמיד למים. ולכן הכי חשוב – לשמור על הדלתות באוטו כשפותחים אותן ולהיזהר בזמן נהיגה בתנאי רוח. במהלך החורף, במיוחד באזורים מרוחקים יותר, כבישים מסוימים ומסלולי הרמה עשויים להיות סגורים או בלתי נגישים עקב שלג כבד ותנאים מסוכנים. חשוב לבדוק את תנאי הדרך לפני יציאה לטיול ולעקוב אחר עצות מהרשויות המקומיות. 

איסלנד אמנם מדינה קטנה יחסית, אך יש בה המון מה לראות ולעשות ואפשר להעביר בה גם כמה חודשים. מהצד השני, מטיילים בעלי חלון זמן קצר גם יכולים לראות ולהתרשם מאזור מצומצם יותר של איסלנד, כך התשובה היא שאפשר לעבוד עם כל חלון זמן. בחלוקה גסה מאוד ניתן להתייחס לזמני הטיול באיסלנד כך: אם רוצים להקיף את האי בכביש הטבעת עם הרכב: הזמן המינימלי הוא 9 ימים, אך הזמן המומלץ הוא 11-12 ימים מלאים.

אם רוצים להקיף את האי ולהיכנס גם לאזור הפיורדים המערביים: הזמן המינימלי הוא 14 ימים, אך הזמן המומלץ הוא 15-16 ימים מלאים.

אם רוצים להקיף את האי ולעשות 1-2 גיחות לפנים האי: הזמן המינימלי הוא 10-11 ימים, אך הזמן המומלץ הוא 13-14 ימים.

עלויות

מצרכים באיסלנד עולים בין 10-20 אחוז יותר מאשר בישראל. מוצרים כמו פירות, חלב, גבינות  – דומים במחירם לישראל. בעוד שבקר, עוף ונגזרותיהם עולים כ-30 אחוז יותר מבישראל. 

המטבע המשמש באיסלנד הוא קרונה איסלנדית (ISK).

לנו לא יצא להיתקל באיסלנד במקום שלא מקבלים בו כרטיסי אשראי, אולי חוץ מבמעיינות נידחים שגובים בהם תשלום סמלי או באתרי קמפינג. לכן אנחנו ממליצים להוציא בשדה התעופה מעט קרונות איסלנדיות, כ-10,000 קרונות יספיקו.

באיסלנד מקבלים ויזה ומסטרקארד. מקומות מסוימים עשויים שלא לקבל אמריקן אקספרס או דיינרס קלאב, לכן מומלץ לשאת כרטיס חלופי.

ברוב המקומות לא מקבלים יורואים דולרים ובחלק מהמקרים גם לא קרונות איסלנדיות במזומן, עדיף להצטייד בכרטיס אשראי. 

איסלנד מציעה מגוון אפשרויות לסעודה שיתאימו לתקציבים שונים. אפשר  למצוא אפשרויות זולות כמו משאיות אוכל, מסעדות זולות יותר כמו פיש אנד צ׳יפס, קנטאקי פרייד צ׳יקן, דוכני נקניקיות וארוחות (באופן מפתיע, טעימות למדי) שאפשר לקנות בסופר. 

חברות השכרת רכב מסוימות עשויות לדרוש כרטיס אשראי עבור הפקדה, והן עשויות לעצור סכום מסוים של כספים עד להחזרת המכונית. עדיף לבדוק עם חברת ההשכרה הספציפית לגבי הפוליסות שלהם.

מתן טיפ אינו נוהג נפוץ באיסלנד, מכיוון שדמי שירות כלולים בדרך כלל בחשבון. עם זאת, אם אתה מרגיש שהשירות היה יוצא דופן, טיפ קטן יתקבל בברכה אך לא צפוי.

ברוך שובך!