דף הבית » שאלות נפוצות לטיול באיסלנד
מגיעים לאיסלנד בפעם הראשונה? יש לכם המון שאלות ולא יודעים איפה להתחיל? לגבי עלויות, ציוד, נהיגה, סוגי הטיולים ועוד? ריכזנו עבורכם את התשובות לשאלות הכי נפוצות לקראת טיול באיסלנד.
אנחנו בטוחים שתמצאו אותה בקהילה הגדולה בישראל בנושא איסלנד
תכנון הטיול לאיסלנד דורש התארגנות זמן רב מראש, רצוי לתכנן את הטיול לקיץ – כבר בחורף. הסיבה לכך היא שמקומות הלינה והרכבים באי נתפסים מהר בשל הביקוש הגבוה וההיצע הנמוך. מה עוד כדאי לדעת לקראת תכנון הטיול לאיסלנד? כל התשובות כאן:
באיסלנד יש המון מה לראות ולעשות ואפשר לטייל בה גם כמה חודשים. אולם מטיילים בעלי חלון זמן קצר גם יכולים לראות ולהתרשם מאזור מצומצם יותר של איסלנד, כך שהתשובה היא שאפשר לעבוד עם כל חלון זמן. בחלוקה גסה מאוד ניתן להתייחס לזמני הטיול באיסלנד כך:
אם מגיעים בחורף, או לחלופין אם מגיעים בכל תקופה אחרת לזמן מוגבל: אפשר להסתפק בטיול כוכב מריקיאוויק ו/או מהדרום ולהגיע ל-5 ימים או שבוע.
אם רוצים להקיף את האי בכביש הטבעת: הזמן המינימלי עליו אנו ממליצים הוא 9 ימים, אך הזמן המומלץ הוא 11-12 ימים מלאים.
אם רוצים להקיף את האי ולהיכנס גם לאזור הפיורדים המערביים: הזמן המינימלי הוא 14 ימים, אך הזמן המומלץ הוא 15-16 ימים מלאים.
אם רוצים להקיף את האי ולעשות גיחות אל המרכז ההררי בפנים האי: הזמן המינימלי הוא 10-11 ימים, אך הזמן המומלץ הוא 13-14 ימים.
כאמור, מדובר בחלוקה גסה, ויש גם משתנים שמשפיעים על החלוקה הזו כמו הקצב שלכם כמטיילים, כמה פעמים תרצו לטייל במרכז ההררי של האי ועוד.
יש מספר פעילוית שהן אופייניות ספציפית לטיול באיסלנד בשל המאפיינים המיוחדים של המדינה. טיפוס להרי געש, טיפוס קרחונים, שיט לוויתנים, שיט בלגונות קרחונים, אופנועי שלג, שיט באיי ווסטמן, תצפיות על פאינים וציפורים ארקטיות ועוד.
טיולי קרחונים: הליכה על קרחונים ומערות קרח – בליווי מדריך מקצועי. תוכלו לחקור את הקרחונים השונים באיסלנד. זו הזדמנות ייחודית לאיסלנד, וחוויה שלקוחה היישר מהסרטים של נשיונל ג׳יאוגרפיק, אנחנו ממליצים בחום (ובקור..)!
מעיינות חמים ומרחצאות גיאותרמיים: חוויה נוספת ומאד אופיינית לאיסלנד היא הטבילה בנביעות החמות, בקור של איסלנד. זו חוויה שממש מגלמת בתוכה את הקרח (הקור שבחוץ) והאש (הנביעות החמות שנובעות מבטן האדמה). ולכן אנחנו ממליצים לטבול בבריכות הגיאותרמיות ובמעיינות החמים הפזורים ברחבי איסלנד. כמו סקיי לגון, הלגונה הסודית או מרחצאות הטבע מיוואטן.
שנורקלינג או צלילה בסילפרה: סילפרה הוא סדק הממוקם בפארק הלאומי תינגווליר – שהוא הקרע בין היבשות אירופה ואמריקה, בסדק המיוחד הזה שבו היבשות נפרדות ומתרחקות אחת מהשנייה, יש מים מהצלולים ביותר בעולם, שמשמשים לחווית שנורקלינג באיסלנד או צלילה. אמנם מדובר בחוויה קרה, אבל אתם תהיו עטופים בחליפת צלילה מבודדת שתשמור על טמפרטורת הגוף שלכם ובסוף החוויה יחכה לכם שוקו חם!
ריחוף באומגה מעל הנופים של ויק: אחת החוויות המגניבות באזור דרום איסלנד היא הזיפליין, התעופפות באומגה מעל הנופים של ויק, אם אתם הרפתקנים אז אנחנו ממליצים על כך בחום!
אופנועי שלג: עוד חוויה ייחודית היא רכיבה על אופנועי שלג באיסלנד. יש שפע של מקומות בהם תוכלו לצאת לסיור באופנועי שלג באיסלנד. אחד מהם הוא קרחון Vatnajökull, הקרחון הגדול ביותר באיסלנד – ובאירופה! Vatnajökull הוא באורך של 7,700 קילומטרים ובעובי של כמעט קילומטר, הוא ממוקם בדרום מזרח איסלנד והוא כה גדול עד שיש לו 40 לשונות קרחון, לכל אחת מהן יש שם משלה.
מערות לבה: מערות לבה הן צינורות של אוויר שנכלא כתוצאה מהתפרצות לבה מהר געש. באיסלנד, יש לא מעט כאלו ובהחלט שווה לחקור אותן. תצטיידו בפנסי ראש וקסדות ותצאו לפגוש תצורות לבה שונות מתחת לאדמה!
שיט לוויתנים: בצפון איסלנד יש את שיט הלוויתנים הכי מוצלח באירופה שבו יש סיכוי של למעלה מ-90 אחוז לפגוש ביונקים הענקיים הללו בסביבתם הטבעית! יש גם שיט לוויתנים מצוין מאקוורירי, הוסאוויק, דלוויק ומהמזח של ריקיאוויק.
הפאפינים מגיעים לאיסלנד באמצע חודש אפריל, אפשר למצוא אותם בצוקי Dyrholey בדרום איסלנד, בסמוך לויק. באי ווסטמן שנמצאים גם כן בדרום איסלנד. עוד אפשרות היא לראות אותם בשיט לוויתנים מריקיאוויק, מהוסאוויק, דאלוויק או אקוורירי. וכמובן – הם נמצאים בעיירה Borgarfjörður Eystri.
בשנים האחרונות התפרצו 3 הרי געש באיסלנד באזור חצי האי רייקיאנס, בסמוך לשדה התעופה. ההתפרצויות הגעשיות הללו היו ידידותיות לתיירים ולא עשו נזק לסביבה ואפשר היה לצפות בהתפרצויות המרהיבות האלו או באמצעות הליכה רגלית או בטיסה במסוק. כרגע, נכון לחורף 2023 לא מתפרץ הר געש באזור אבל יש הרבה מאד רעידות אדמה באזור ופעילות מאגמה מתחת לפני האדמה כך שבהחלט יש למה לחכות!
הזמן הטוב ביותר לבקר באיסלנד תלוי בהעדפות שלכם לטיול ובפעילויות שאתם רוצים לחוות.
טיול לאיסלנד בחודשי הקיץ: מיוני עד אוגוסט כל המסלולים פתוחים, כולל הטרקים המאתגרים יותר כמו לאוגווגור ולכן זה הזמן המתאים למי שרוצים להגיע לטרקים מיוחדים. זהו גם הזמן לפגוש את הפאפינים הארקטיים לחובבי הציפורים, את השועל הארקטי, ולהיכנס לטיולים במרכז ההררי, שנפתח מאמצע -סוף יוני ועד אמצע ספטמבר.
חודשי הסתיו באיסלנד הם בדרך כלל אופטימליים לצפייה באורות הצפון מבלי שהחשיכה תעטוף אתכם בכל שעות היממה וחודשי החורף מדצמבר עד פברואר מציעים הזדמנויות בטוחות יותר לראות את הזוהר הצפוני ולעסוק בספורט חורף.
במהלך עונת הקיץ, הטמפרטורות באיסלנד עדיין נמוכות, בין 10-15 מעלות ברוב התקופה. עם זאת, תנאי מזג האוויר יכולים להשתנות, כאשר הטמפרטורות לפעמים יורדות או עולות באופן בלתי צפוי. רצוי לארוז שכבות ולהיערך לגשם, גם בקיץ.
באביב, מזג האוויר באיסלנד הופך למתון יותר בהדרגה ככל שהימים מתארכים. אך מרץ ואפריל עדיין יכולים להיות קרירים למדי, עם טמפרטורות שנעות בין 0°C ל-7°C. מאי מביאה טמפרטורות מתונות יותר, הנעות בין 5°C ל-12°C והנוף מתחיל להשתנות והופך ירוק יותר, הלופינים מתחילים לפרוח ושוטפים את האי בסגול.
איסלנד ידועה בדפוסי מזג האוויר המשתנים ללא הרף. זה לא נדיר לחוות גשם, רוח, שמש ואפילו שלג באותו יום. ככלל אצבע, היו מוכנים לשינויי מזג אוויר פתאומיים, ובדקו תחזיות מזג אוויר באופן קבוע במהלך הביקור שלכם. באיסלנד יורדים גשמים לאורך כל השנה, אך הכמות והתדירות עשויות להשתנות. רצוי לארוז בגדים אטומים למים ולהיות מוכנים לגשם.
איסלנד אמנם מדינה קטנה יחסית, אך יש בה המון מה לראות ולעשות ואפשר להעביר בה גם כמה חודשים. מהצד השני, מטיילים בעלי חלון זמן קצר גם יכולים לראות ולהתרשם מאזור מצומצם יותר של איסלנד, כך התשובה היא שאפשר לעבוד עם כל חלון זמן. בחלוקה גסה מאוד ניתן להתייחס לזמני הטיול באיסלנד כך: אם רוצים להקיף את האי בכביש הטבעת עם הרכב: הזמן המינימלי הוא 9 ימים, אך הזמן המומלץ הוא 11-12 ימים מלאים.
אם רוצים להקיף את האי ולהיכנס גם לאזור הפיורדים המערביים: הזמן המינימלי הוא 14 ימים, אך הזמן המומלץ הוא 15-16 ימים מלאים.
אם רוצים להקיף את האי ולעשות 1-2 גיחות לפנים האי: הזמן המינימלי הוא 10-11 ימים, אך הזמן המומלץ הוא 13-14 ימים.
מצרכים באיסלנד עולים בין 10-20 אחוז יותר מאשר בישראל. מוצרים כמו פירות, חלב, גבינות – דומים במחירם לישראל. בעוד שבקר, עוף ונגזרותיהם עולים כ-30 אחוז יותר מבישראל.
המטבע המשמש באיסלנד הוא קרונה איסלנדית (ISK).
לנו לא יצא להיתקל באיסלנד במקום שלא מקבלים בו כרטיסי אשראי, אולי חוץ מבמעיינות נידחים שגובים בהם תשלום סמלי או באתרי קמפינג. לכן אנחנו ממליצים להוציא בשדה התעופה מעט קרונות איסלנדיות, כ-10,000 קרונות יספיקו.
באיסלנד מקבלים ויזה ומסטרקארד. מקומות מסוימים עשויים שלא לקבל אמריקן אקספרס או דיינרס קלאב, לכן מומלץ לשאת כרטיס חלופי.
ברוב המקומות לא מקבלים יורואים דולרים ובחלק מהמקרים גם לא קרונות איסלנדיות במזומן, עדיף להצטייד בכרטיס אשראי.
איסלנד מציעה מגוון אפשרויות לסעודה שיתאימו לתקציבים שונים. אפשר למצוא אפשרויות זולות כמו משאיות אוכל, מסעדות זולות יותר כמו פיש אנד צ׳יפס, קנטאקי פרייד צ׳יקן, דוכני נקניקיות וארוחות (באופן מפתיע, טעימות למדי) שאפשר לקנות בסופר.
חברות השכרת רכב מסוימות עשויות לדרוש כרטיס אשראי עבור הפקדה, והן עשויות לעצור סכום מסוים של כספים עד להחזרת המכונית. עדיף לבדוק עם חברת ההשכרה הספציפית לגבי הפוליסות שלהם.
מתן טיפ אינו נוהג נפוץ באיסלנד, מכיוון שדמי שירות כלולים בדרך כלל בחשבון. עם זאת, אם אתה מרגיש שהשירות היה יוצא דופן, טיפ קטן יתקבל בברכה אך לא צפוי.