שדה הלבה Berserkjahraun
שדה הלבה Berserkjahraun נוצר לפני כ-4,000 שנה, בהתפרצות של 4 מכתשים שונים בתוך זמן קצר. כיום, ניתן לראות את ארבעתם בשטחו של השדה, כאשר הגדול מביניהם הינו מכתש Rauðkúla, “המכתש האדום”, שרוחבו עומד על 379 מטרים. לצידו, נמצא מכתש Grákúla, “המכתש האפור”, עם רוחב של 211 מטרים. ההתפרצות של מכתש זה יצרה גם את אגם Selvallavatn הסמוך, והוא נראה אפור למדי בשל הטחב שמחסה אותו.
שדה הלבה קיבל את שמו מהסאגה האיסלנדית Eyrbyggja, והוא היווה התפאורה לעלילתה. לפי הסיפור, חקלאי מקומי הביא שני ברסרקרים, לוחמים נורדים בעלי כוחות על, משבדיה. הוא נתן אותם לאחיו, Víga-Styr, שגידל אותם צמוד לשדה הלבה. לאחר שאחד הלוחמים התאהב בביתו, החליט Víga-Styr לסגור איתו עסקה: הוא ייתן לו את ידו של בתו, אם הלוחמים יסללו שביל שחוצה את כל שדה הלבה. פעולה זו נחשבה לבלתי אפשרית, אך הלוחמים ביצעו זאת במהירות רבה. עם זאת, לאחר שהם סיימו את עבודתם, הם נרצחו על ידי Víga-Styr, ונקברו בשטח שדה הלבה. לכן, Berserkjahraun קיבל את שמו בתור “שדה הלבה של הברסרקרים”.
הביקור בשדה הלבה Berserkjahraun
ניתן לראות את קצה שדה הלבה במהלך נסיעה על כביש מספר 54 המרכזי, אך הדרך הטובה ביותר לחוות אותו היא באמצעות נסיעה על כבישי העפר שחוצים אותו. מהם, ניתן להגיע למרבית הנקודות המרשימות ביותר של שדה הלבה המיוחד. חשוב לציין כי הכבישים באיזור זה אינם נחשבים לכבישי F, ולכן ניתן לנסוע בהם גם עם רכב שאינו ארבע על ארבע. כמו כן, מומלץ בהחלט להגיע אל אגם Selvallavatn, אשר נמצא בקצה המכתש, ויספק לכם תצפית נפלאה על האיזור המרשים.
אתרים נוספים בסביבה
ממש בסמוך לשדה הלבה נמצא מוזיאון הכרישים Bjarnarhöfn, אשר ילמד אתכם רבות על תעשיית הכרישים ובפרט על הציד של החיה המיוחדת, כמו גם על הדרכים המסורתיות ליבש ולשמר את בשר הכריש. אם אתם מעוניינים בכך, ניתן אף לטעום בשר כריש במוזיאון.
כמו כן, שדה הלבה נמצא כ-20 דקות נסיעה מהעיירה Stykkishólmur, שהיא אחת העיירות היפות והאהובות ביותר באיסלנד, עם נוף הררי מדהים ומפלים מרשימים.
איך מגיעים לשדה הלבה Berserkjahraun ?
שדה הלבה Berserkjahraun נמצא בצפון חצי האי סנייפלסנס, משני צידיו של כביש מספר 54, הכביש המרכזי של האיזור. הוא גובל בים מצפון ובאגם Selvallavatn מדרום, והדרך הטובה ביותר לחוות אותו היא לרדת מכביש 54 אל כבישי העפר שחוצים אותו, מדרום ומצפון לציר המרכזי.