הלגונה הכחולה באיסלנד- ספא הבלו לגון המפורסם

הלגונה הכחולה היא אחד המקומות הנעימים ביותר לרחצה באיסלנד, הביקור בבלו לגון הוא שונה מכל חוויה שהתנסתם בה, השילוב של המים בעלי הסגולות הרפואיות והיופי של המקום בהחלט שווים ביקור!
הלגונה הכחולה איסלנד

הלגונה הכחולה היא אחד המקומות האהובים ביותר על המטיילים באיסלנד, ואחד מאתרי הספא הנחשבים ביותר בעולם – ובצדק. המים החלביים בצבעי טורקיז, האדים שאופפים את המקום, הירקרקות של הטחב על סלעי הלבה שמקיפים את הלגונה הכחולה יוצרים ביחד את המתכון האולטימטיבי לאופוריה. באמת שקשה לכעוס, לדאוג או להיות מוטרדים כשטובלים במים השמנוניים הללו. הלגונה הכחולה מפורסמת ברמה בינלאומית, ב-2012 בנשיונל ג’יאוגרפיק הכתירו אותה לאחת מ -25 פלאי תבל המובילים בעולם. הלגונה זוכה לכבוד על כוחות ההזנה והמרפא של מימיה. המאמר מתייחס למים של הלגונה כ”מתנה גיאותרמית”.

גם היום,הלגונה הכחולה פופולרית מאד בקרב ידוענים מהעולם. סלבריטאים כמו ביורק, ביונסה, ג’יי זי, קים קרדשיאן וקניה ווסט ביקרו כולם במעיין החם והקסום הזה. 

מתי להזמין כרטיסים ללגונה הכחולה?

כדי לבקר בלגונה הכחולה, כדאי להזמין מקום מספיק זמן מראש, רצוי כבר כשאתם מזמינים כרטיסי טיסה לאיסלנד ומלונות. הלגונה הכחולה פתוחה כל השנה, אך הזמן הטוב ביותר לבקר בה הוא דווקא לא בחודשי הקיץ (יוני-אוגוסט) אז הלגונה עמוסה בתיירים. אנחנו ממליצים לבקר דווקא בחורף (דצמבר-פברואר) אז יש הזדמנות לראות את הזוהר הצפוני וליהנות מחוויית רחצה חורפית ייחודית.

ישנם 3 סוגים כרטיסים: הבסיסי ביותר – בעלות של 70 יורו, נקרא כרטיס קומפורט: כולל כניסה ללגונה הכחולה, מסיכת בוץ, מגבת ומשקה אחד על חשבון הבית. 

כרטיס פרימיום, בעלות של 90 יורו כולל את כל אלו וגם: מסכת פנים נוספת, כפכפים, חלוק וכוס יין במסעדה של הלגונה הכחולה. הכרטיס היקר ביותר (350 יורו) הוא כרטיס הריטריט והוא כולל כניסה לריטריט הספא ועוד כל מיני פינוקי אקסטרה של טיפולי פנים, גוף ועוד. עבור ילדים בגילאי שנתיים עד 13 הכניסה היא בחינם. כדאי לוודא באתר הלגונה הכחולה את המחירים, שלעתים מתעדכנים. 

הלגונה הכחולה איסלנד

מה מצפה לכם בבלו לגון?

אז נחתתם בשדה התעופה Keflavik באיסלנד, ולקראת הערב אתם רוצים לקפוץ ללגונה הכחולה שנמצאת במרחק דקות ספורות משדה התעופה וכ45 דקות מרייקיאוויק. אז מה מצפה לכם שם? בכניסה תתבקשו להציג את הכרטיסים שהזמנתם מבעוד מועד, תקבלו צמיד אלקטרוני ותיכנסו למלתחות. ביקרנו לא מעט פעמים במקום ותמיד מלתחות העץ היו נקיות למשעי. במלתחות תראו את השלטים שמבקשים מכם להתקלח ולהתנקות היטב לפני הכניסה למי הספא ואז מהמלתחות תוכלו לצאת הישר למימי הספא הכחולים. 

טיפול בעור בלגונה הכחולה:

מאז 1994, הלגונה הכחולה מציעה טיפולי עור לאנשים הסובלים מפסוריאזיס.מי הלוגנה עשירים באצות, מינרלים ומלחים כגון כלור, אשלג, נתרן וסידן. הלגונה ידועה בעיקר בשל הסילקה שממנה מכינים מסכות בוץ, שנחשבות לבעלות סגולות רפואיות. בשנת 2005 נפתחה מרפאת הלגונה הכחולה לטיפולים פנימיים בלגונה פרטית, הנתמכת על ידי טיפול באור UV ומוצרי טיפוח לעור שמבוססים על החומרים שבלגונה הכחולה. בשנת 1990 מתרחצים בלגונה כחולה מתחילים למרוח בוץ סיליקה לבן על עורם ומדווחים על תוצאות מועילות ומרפאות. אבל זה לא הכל. הם גם מבחינים בפסים ירקרקים בבוץ הלבן האיקוני של הלגונה – הסימנים הראשונים לכך שיש מיקרו אצות במערכת האקולוגית של הלגונה. בשנים שלאחר מכן, מדענים ממקדים את מחקרם בהשפעות המיטיבות המדווחות על העור. ב-2008 מחקרים חוץ-גופיים ו-in vivo מאשרים את היעילות המדהימה של המיקרו-אצות והסיליקה של הלגונה במניעת הזדקנות מוקדמת של העור וחיזוק חיוניות העור. מחקר זה בוצע על ידי פרופסור קרוטמן ופורסם ב-Experimental Dermatology.

בר הלגונה הכחולה: 

הבר נמצא בתוך הלגונה הכחולה, ושם תוכלו לרכוש משקאות קלים או אלכוהוליים בעזרת צמיד הפלסטיק האלקטרוני שקיבלתם עם הגעתכם. התשלום מתבצע ביציאה. תוכלו למצוא בבר גם שייקים מרעננים, יין אדום, יין לבן, בירה ועוד. קיימת מגבלה של שלושה משקאות אלכוהוליים לאדם בזמן השהות בלגונה הכחולה. 

הלגונה הכחולה באיסלנד

 

עיסויים בתוך המים בלגונה הכחולה:

תוכלו להזמין עיסויים במים שנמשכים בין חצי שעה לשעתיים אך יש להזמין עיסויים אלה זמן רב מראש מכיוון שהם נוטים להיגמר במהירות.

ילדים בלגונה הכחולה:

כפי שתוכלו לקרוא בכתבה – איסלנד עם ילדים. מותר להיכנס עם ילדים מעל גיל שנתיים ללגונה הכחולה, אם כי אנחנו לא ממליצים. בניגוד לבריכות באיסלנד שבהן מגלשות ומתקנים במיוחד עבור ילדים, בספא הלגונה הכחולה אין לילדים ממש מה לעשות מלבד לטבול במים, כך שסביר להניח שישתעממו במהרה. בנוסף, טמפרטורת המים של 39 מעלות עלולה להיות חמה מדי עבורם. שימו לב שילדים מתחת לגיל 8 מחויבים לשים מצופים במתחם הלגונה הכחולה. 

מסעדת Lava

מסעדת הלבה (שמעוצבת בהתאם לשמה, בתוך סלעי לבה אמיתיים!) מציעה תפריט מגוון, מנות איסלנדיות מסורתיות עם טוויסטים מקוריים וסגנון הגשה יפהיפה ואמנותי. במסעדה יש תפריט טעימות נהדר וגם תפריט מותאם לילדים. המסעדה פתוחה בין השעות 11:00 ל-21:00 בקיץ ובין 11:30 ל-21:00 בחורף. וצריך להזמין מקום מראש. 

אם אתם מעוניינים רק בקפה ועוגה, אז יש גם את Blue cafe שמציעה נשנושים יותר קלילים. 

מסעדת Moss

מסעדה יוקרתית בעלת כוכב מישלן בניצוחו של השף האיסלנדי אגי סוורריסון, נולד באיסלנד וגדלה ברייקיאוויק, בעברו הוא הקים מסעדת Texture & Champagne Bar הנודעת של לונדון. זכה בכוכב מישלן בשנת 2010, ושמר על הכוכב במשך עשור.

בשנת 2020, חזר אגי לארץ מולדתו איסלנד, לתפקיד השף המנהל במסעדת Moss. (טחב, באיסלנדית). התפריטים המשתנים ללא הרף של המסעדה, תוך שילוב  טעמים אסייתיים, מרכיבים עונתיים ומרכיבים מן הים, הופכים את המסעדה הזו לאחת התופעות הקולינריות השוות של איסלנד. המסעדה פתוחה מימי רביעי עד ימי ראשון משעה 18.00 ואילך וצריך להזמין מקום מראש. 

הלגונה הכחולה באיסלנד

האם כדאי לבקר בלגונה הכחולה בחורף?

הלגונה הכחולה יכולה להיות מקום ביקור מפנק לא רק בימי הקיץ התכולים אלא גם בחורף. השלג שמכסה את הלבה השחורה שמקיפה את הלגונה, בשילוב עם אדי המים החמים שנמצאים בטמפרטורה של 39 מעלות כל השנה – בניגוד לקור העז שבחוץ, הופכים את החוויה למיסטית ממש. 

אם אלת המזל תחייך אליכם באותו היום, תוכלו גם לזכות לראות את אורות הצפון בלגונה.באופן כללי, הסיכוי לאורות הצפון באזורים כמו של הלגונה הכחולה הם גבוהים יותר, כיוון שהלגונה הכחולה (ומעיינות רבים אחרים) נמצאים באזורים יחסית מבודדים ורחוקים מהעיר כך שאורות העיר לא יפריעו לצפייה באורות הצפון. זה נכון גם לגבי מעיינות חמים אחרים בטבע, או שלא בטבע אבל במרחק מסוים מהעיר (כמו במעיינות Myvatn), אלו לוקיישנים נפלאים לצפייה בתופעת הזוהר הצפוני במקרים שבהם יש תחזית לאורות צפון חזקים ומינימום עננות. 

אורות צפון, הלגונה הכחולה

מקורות הלגונה הכחולה

ההיסטוריה של הלגונה הכחולה מתחילה בשנת 1976 כאשר היא נוצרה ליד תחנת הכוח הגיאותרמית שברייקיאנס. בניגוד לדעה הרווחת, הלגונה אינה מעיין טבעי אלא בריכה מעשה ידי אדם. למעשה מדובר במי שפכים מתחנת הכוח הסמוכה. אבל אל דאגה; המים נקיים לחלוטין ואינם מכילים כימיקלים מזיקים, רק מינרלים טבעיים שהוכחו כטובים מאוד לעור של אנשים. מכיוון שהמים זורמים ללא הרף ללגונה, הם מתחדשים תוך 48 שעות, ומוודאים היטב שהם נשארים נקיים. האדם הראשון שהתרחץ בלגונה הכחולה בשנת 1981, היה צעיר שסבל מפסוריאזיס ורצה לנסות כל דבר שבאפשרותו להקל על מצב עורו. הוא קיבל אישור מיו”ר המפעל הגיאותרמי לטבול בלגונה והמים והאצות עשו פלאים למצבו.

הצעיר היה הראשון שקרא לאתר “הלגונה הכחולה” או “Bla Lonid” באיסלנדית, והשם דבק. מתקני הרחצה הציבוריים הראשונים נפתחו בשנת 1987, תחילה הם היו מיועדים בעיקר לאנשים הסובלים מבעיות עור ואט אט נפתחו לציבור הרחב. המתקנים הראשונים היו בסיסיים, מקלחות בודדות וחוף חול לבן ומועט, אך כל האזור השתנה בשנת 1999. המקומיים החלו להגיע בהמוניהם  ללגונה הכחולה, או בשמה באנגלית – ה-Blue Lagoon,  במיוחד מכיוון שמיקומה נוח, מרחק נסיעה של כ-40 דקות מעיר הבירה. 

כיום יש שם גם בית קפה, מלון, מסעדה וחנות שבה אפשר לקנות את מוצרי הטיפוח היוקרתיים של הלגונה הכחולה. לאתר נוספו גם שבילי הליכה, גשרים קטנים וסאונות. בשנת 2018, הלגונה הכחולה פתחה את מלון חמשת הכוכבים הראשון של איסלנד, מלון ריטריט. המלון מציע 62 סוויטות, חדרים מעוצבים, נופים מדהימים של שדות לבה דרמטיים – אך מדובר באחר המלונות היקרים ביותר באיסלנד כולה. 

בלו לגון

בלו לגון בהשוואה למעיינות חמים אחרים

איסלנד עשירה במעיינות חמים, בין אם בטבע או בין אם באתרי ספא מוסדרים. יש מעיינות שהמקורות שלהם טבעיים ונובעים מתוך מים ממעמקי האדמה ויש מלאכותיים. הלגונה הכחולה היא הלגונה המפורסמת ביותר באיסלנד ויש לכך חיסרון, אתם בוודאי לא תהיו שם אף פעם לבד. הא נחשבת יחסית לעמוסה (למרות שמקפידים על כך שלא יהיה צפוף מדי) ולממוסחרת יותר מהלגונות הסודיות שאפשר למצוא באיסלנד.

דוגמה ללגונה לא פחות יפה ומוצלחת מהלגונה הכחולה היא המעיינות החמים ב-Myvatn שבצפון. המעיינות ב-Myvatn גם כן נהנים ממים גיאותרמיים טורקיזיים שיעטפו אתכם בשמנוניות ומינרלים, אבל לעומת הלגונה הכחולה – המקום קטן ואינטימי יותר ופחות עמוס כיוון שבכל זאת מדובר באזור מרוחק יותר מאשר הלגונה הכחולה, שנמצאת במרחק קצר משדה התעופה. ישנם גם מעיינות חמים נוספים ששווים ביקור כמו ה-Secret Lagoon שליד Flúðir – שווה לקפוץ אליה אחרי מעגל הזהב.

אם אתם עושים טרק באיסלנד, כמו טרק לוגאווגור המפורסם, כדאי מאד לבקר במעיינות החמים שבטרק המפורסם. אם אתם בפיורדים המערביים אז שווה לקפוץ לבקר ב-Horgshildarlaug ו-Birkimelur ואם חשקתם במעיינות טבעיים במסגרת טיול יום מריקיאוויק אז המעיינות החמים הכי מיוחדים בטבע נמצאים ב-Reykjadalur. 

בלו לגון

איפה מומלץ לבקר באיזור של הלגונה הכחולה?

אחרי או לפני הביקור בלגונה הכחולה, אפשר לבקר בעוד מספר לוקיישנים באזור:

Krýsuvík

אדמות גיאותרמיות יפהיפיות, שבהן אפשר למצוא ביצות מבעבעות, בצבעי אדום, ירוק וצהוב, ממש ״מיני גייזיר״ באזור רייקיאנס.

הגשר בין היבשות

אחת המעניינות ביותר מביניהן הינה גשר Miðlína, גשר שעובר מעל קניון מרשים, שהוא מקום המפגש בין שני לוחות טקטוניים מרכזיים.

צוקי הלבה של Hafnaberg

צוקי Hafnaberg הינם בית גידול פורה במיוחד לציפורים ולעופות ים. בין הצוקים, תוכלו לראות נקיקים רבים, בהם המוני ציפורים נוהגות לקנן.

האיזור הגיאותרמי Gunnuhver

השדה הגיאותרמי Gunnuhver הינו אחד האיזורים הגיאותרמיים הפעילים ביותר באיסלנד, תוכלו לראות את בריכת הבוץ הגדולה ביותר במדינה, שרוחבה כ-20 מטרים. בנוסף, תחזו במעיינות חמים מרשימים, שמבעבעים ומעלים אדים רבים באופן קבוע.

Reykjanes Art Museum
המוזיאון קרוב לשדה התעופה וללגונה הכחולה, והתצוגה הנוכחית מתמקדת באמנים מקומיים ומתחלפת מדי שנה.

אגם Kleifarvatn

גם כאן, מקור המים הוא מתחת לפני האדמה והם עשירים במינרלים שמשווים להם צבע טורקיז מהמם. תוכלו לפגוש באזור גם את הסוסים האיסלנדים המתוקים! 

עוד מספר מקומות נחמדים לביקור באזור:

מוזיאון Viking World

מגדלור Garðskagi

מוזיאון Rock n Roll

תוכלו גם להזמין מראש רכיבה על סוס איסלנדי באזור ריקייאנס, לפני או אחרי הטבילה בלגונה. 

לינה באיזור הלגונה הכחולה

  • העיר הגדולה באיזור ובה שוכן שדה התעופה היא Keflavik. השיקול המרכזי ללון בעיר הזו היא לנוח מיד אחרי הגעתכם אחרי 2 טיסות ארוכות לאיסלנד, מבלי לנסוע עוד כ-45 דקות לעיר.
  • העיר הסמוכה ללגונה הכחולה היא Grindavik, מדובר בכפר דייגים קטן אך הוא קרוב יותר ליעדי הטיול באיזור.
  • מלון Silica – מלון הנמצא בלגונה הכחולה וכחלק מהשהות בו תוכלו לקבל טיפולים ולבלות בלגונה הסגורה של המתחם.
  • Harbour view Cottages – צימרים יפים עם נוף הררי בעיירת הדיג Grindavik.

 

 

שאלות נפוצות

הלגונה הכחולה נוצרה בשנת 1976, כאשר מיo nתחנת הכוח הגיאותרמית הסמוכה החלו להיאסף בבריכה. עם הזמן הבריכה גדלה והפכה ליעד פופולרי לרחצה.

הלגונה הכחולה היא מעשה ידי אדם, שכן היא נוצרה מהמי של תחנת הכוח הגיאותרמית הסמוכה. עם זאת, המים בלגונה הם טבעיים ומגיעים מעומק האדמה, שם הם מתחממים באנרגיה גיאותרמית. 
המים בלגונה הכחולה מחוממים באופן טבעי על ידי האנרגיה הגיאותרמית של כדור הארץ והם בדרך כלל סביב 37-39 מעלות צלזיוס.
כן, למים בלגונה הכחולה יש צבע כחול-חלבי בגלל הריכוז הגבוה של סיליקה ומינרלים אחרים במים.
הסיליקה (צורן), חיוני לתהליך חיזוק העצמות, העור והשיער ומערכות מרכזיות בגוף. מרכיב זה נמצא בשפע במי הלגונה הכחולה. 

צורן הוא מינרל טבעי ובריא הנמצא במים, בצמחים, בגופם של בני האדם ובעלי חיים נוספים, וביותר מ-95% מהסלעים על פני כדור הארץ. מינרל הצורן הוא אחד מהרכיבים הנפוצים ביותר בטבע הנמצא גם באדמה, וגם ברקמות הגוף שלנו ובמזון שאנו אוכלים. על פי המחקרים, לצורן יש תרומה משמעותית בחיזוק העור, השיער והציפורניים, וכן בחיזוק העצמות, רקמות החיבור, הגידים והרצועות בגוף.

כן, בלגונה הכחולה וגם בבריכות ומעיינות אחרים באיסלנד צריך להתקלח לפני הכניסה למים, זאת בכדי לשמור על הניקיון שלהם. בדרך כלל, השימוש בכלור הוא מועט מאד ולכן המקלחת חשוב להגנה מפני חיידקים. 

בנוסף למעיין, הלגונה הכחולה מציעה ספא, מסעדה וחנות מתנות. הספא מציע מגוון טיפולים, לרבות עיסויים, טיפולי פנים וטיפולי עור, תוך שימוש במים העשירים במינרלים של הלגונה ובמוצרים איסלנדיים מקומיים. מסעדת Lava, שנבנתה בתוך צוק לבה בן 800 שנה בגדה המערבית של הלגונה הכחולה, היא מקום בו מנות מיוחדות ועיצוב קסום יוצרים חוויות קולינריות בלתי נשכחות.

הזמן המומלץ לבילוי בלגונה הכחולה הוא בסביבות 2-3 שעות, אך תוכלו להישאר זמן רב יותר אם תרצו. מומלץ להגיע לפחות 30 דקות לפני מועד הכניסה המתוכנן כדי לאפשר צ’ק-אין והחלפת בגדים.

אולי יעניין אותך:

סלע הפיל באיי ווסטמן
דרום איסלנד
נמרוד רון

סלע הפיל Halldórsskora

בארכיפלג איי ווסטמן, שנמצא במרחק של מעבורת קצרה מהנקודה הדרומית ביותר באי המרכזי של איסלנד, נמצא לו סלע הפיל – Halldórsskora.
באי תוכלו לראות מספר תצורות סלעים ייחודיות, שבהחלט שוות ביקור.

קרא עוד »

ברוך שובך!